Hirdetés

ponty.lap.hu / Pontyfogás módszerei: szerelékek, tippek

Pontyfogás módszerei: szerelékek, tippek

A bojlisok jó néhány szereléket használnak, ezek közül néhányat joggal nevezhetünk alapszereléknek. Ezek közé tartozik a helikopter-szerelék, melyet már régóta használnak eredményesen a gubancok elkerülésére a távoli dobások során.

A cikkben a kapás érzékelésének javítási lehetőségeiről olvashatunk. Kiderül, hogy miért van kevesebb kapásunk egy nehéz swinger használatakor (illetve, hogy miért nem látjuk a kapásokat). A leírt tippek használhatók bojlis horgászatkor, de hagyományos fenekező módszerek esetén is. Megmutatja, hogy nem érdemes megfeszíteni a zsinórt, illetve hogy milyen szerelék mellett fogjuk látni a kapásokat.

Újra itt az év vége, vizeink visszahűltek, kedvenc halaink a pontyok étvágya is egyre kisebb. Ilyentájt már nagyon várom, hogy milyen új kihívások elé állít kedvenc módszerem a pontyhorgászat. A békéshalaink táplálkozása, mozgástere nagyban eltér az év más időszakában megszokottól, ilyenkor egy 10 kg feletti hal megfogása vadvizekből már igazi kuriózumnak számít, de ettől számomra még izgalmasabbá és ez által elviselhetőbbé teszi a szabadban töltött időt. izeink visszahűltek, kedvenc halaink a pontyok étvágya is egyre kisebb. Ilyentájt már nagyon várom, hogy milyen új kihívások elé állít kedvenc módszerem a pontyhorgászat. A békéshalaink táplálkozása, mozgástere nagyban eltér az év más időszakában megszokottól, ilyenkor egy 10 kg feletti hal megfogása vadvizekből már igazi kuriózumnak számít, de ettől számomra még izgalmasabbá és ez által elviselhetőbbé teszi a szabadban töltött időt.

Böngészd magazinunkat, melyben érdekes cikkeket olvashatsz, többek között a pontyos szerelékekről. Légy tagja horgász közösségünknek, a FISHBOOK-nak, ahol lehetőséged van képek, videók, horgászélmények megosztására!

Csónak linkgyűjtemény

A lapon bemutatásra kerül minden eszköz és felszerelés, amire a lékhorgászathoz szükség lehet. Az igazán fanatikus horgászok a mínuszok beköszöntével is találnak módot arra, hogy horgászható vizet találjanak. Ma már számos lehetőség nyílik arra, hogy találjunk olyan tavat, folyót, aminek jégvastagságát felülvizsgálták, és így egy lyukat vájva a jégben eleget tehetünk kedvenc időtöltésünknek.

Az úszós horgászat lényege, hogy egy a víz felszínén fennmaradó kapásjelző (maga az úszó) segítségével, a csalit elragadó halak kapását észleljük, miközben a csali a víz bármely rétegeiben tartózkodhat. Az úszó lehet normál elmerülő úszó, toló úszó, vagy ...

Hirdetés

Ön azt választotta, hogy az alábbi linkhez hibajelzést küld a lap.hu oldal szerkesztőjének. Kérjük, írja meg a szerkesztőnek a megjegyzés mezőbe, hogy miért találja a lenti linket hibásnak, illetve adja meg e-mail címét, hogy az észrevételére reagálhassunk!

Hibás link:
Hibás URL:
Hibás link doboza: Pontyfogás módszerei: szerelékek, tippek
Név:
 
E-mail cím:
 
Megjegyzés:
Biztonsági kód:
 
Mégsem  Elküldés