- ajánlott könyv halakhoz -
- több halétel -
Linkek a témában:
A ponty, a töltött káposzta, a bejgli és társaik
A karácsony egyrészt ugye a szeretetről és az együttlétről szól, másrészt persze a traktáról, amikor is hagyományosan halászlét, töltött káposztát, borlevest és bejglit eszünk, amely ételekhez összegyűjtöttünk pár jó tanácsot.
Attól, hogy zsíros, még egészséges a ponty
Igazán jó halászlét csak pontyból lehet készíteni, ami elsősorban ennek a fajnak a nagyobb zsírsavtartalmával magyarázható, a halászlé ízét adó fűszermolekulák ugyanis zsírban oldódnak. Tévedés, hogy a pontyban nincsenek jótékony élettani hatású zsírsavak.
Mindent a pontyról a konyhában (*videóval)
A ponty nagy kedvencünk, nem csak karácsonykor veszünk egy darabot, hogy fintorogva tologassuk a halászlében. Ismerjék meg jobban ezt a csodálatos élőlényt, finom alapanyagot!